Бесплатна достава за нарачки над 2000мкд. на потесна територија на град Скопје./ Можност за подигнување од нашите продажни места.
За нас

1952 година, 8 февруари, петок...

1952 година,8 февруари,петок... Тогаш започнува работната кариера на Друмчеков Атанас,основачот и единствениот мајстор на сега добро познатата слаткарница Крин.Следејќи ја традицијата од своите претци (прадедо Цили и дедо Динка) кои имале фурни во Романија,Истамбул и Каљари,започнува со работа во Кожани каде што го учи и слаткарскиот занает.

(Денес , во слаткарница Крин може да ги најдете Бадем пастата,Чоколадната паста кои се направени по истиот рецепт од тој период). Продолжува со работа во Каљари (Птолемаида) каде што е и роден,поточно во село Емборе.

Во 1978 година, 15 јуни...

Во 1978 година, на 15 јуни ја отвара слаткарница Крин, која што не само по својот асортиман кој нудел европски слатки за разлика од другите слаткарници, туку и по уредувањето на самата слаткарница, била различна и уникатна а истата се наоѓала во Градски трговски центар во Скопје.

Почетокот бил тежок, колачите не биле познати на луѓето,работеле само Атанас со својата сопруга Хрисула која исто така придонела за проширување на асортиманот со печива ( проја,пита ) како и продажба во фамилијарниот бизнис. Со тек на време, како растело производството така растела и фирмата, за сега да брои 30 тина вработени ( од кои дел се скоро од самиот почеток ), заедно со новиот бренд “Домашни јадења Шеф” кој е формиран 2004 година.
Од самиот почеток биле осум видови слатки (Касато,Орев паста,Еленски грб), неколку видови торти (Васина,Гријаж,Чоколадна торта),сладолед, Лимонада, Костен пире,Жито. Понатаму се зголемува асортиманот со печива,лиснато тесто,потоа со други видови слатки, ситни колачи,тартови, кејкови, многу видови посни колачи,десертни преливи,за да денеска имаме 30тина видови слатки,30тина видови ситни слатки,20 видови торти,15 видови печива.

2001 година ...

Во 2001 година мајстор Атанас оди во пензија но и покрај тоа сеуште активно помага во работата која ја наследуваат неговите синови Иван и Ристо Друмчекови, кои како во тинејџерските години така и сеуште се грижат и ја развиваат фамилијарната работа и љубовта кон занаетот.

Сега,слаткарница Крин има четири продажни објекти од кои две слаткарници.Првата е “Кафе-Слаткарница Крин” на локација ул.Васил Главинов бр.3, уште од 25 декември 1996 година а втората е “Слатко и Солено” на локација Илинденска бб, отворена во февруари 2019 година и две продавници од брендот “Шеф”, едната на локација Васил Главинов бр.3, веднаш до “Кафе-Слаткарница Крин”и другата на Ул.Рузвелтова бр.23.